|
pytanie o choroby weneryczne (felek) |
|
|
diabelekFelek, nie ma takiego badania typu "proszę sprawdzić, czy zaraziłem się jakąś chorobą weneryczną". Badania wykonuje się w kierunku konkretnej choroby. Podaj lekarzowi objawy, albo swoje podejrzenia, a on wytypuje którą z chorób ewentualnie mogłeś się zarazić i wyśle cię na badania. (więcej...) |
|
|
Badania - choroby weneryczne (melani c) |
|
|
badania na choroby weneryczne i hiv wykonasz w KAZDEJ PRZYCHODNI gdzie pobieraja krew (nawet na wiosce zabitej dechami).
I tak wysyła się próbki krwi do laboratorium.
Badania są tanie (odczyn wassermana (kiła) 4 zł, HIV 1, HIV 2 -12 zł ).
Rzeżączkę i rzęsistka można wykryć podczas badania cytologicznego- o to możesz poprosić ginekologa, chociaż większa pewność z badan krwi.
Na HPV wyniki są po cytologii.
To kretyńskie, że takie badania są tak mało powszechne. To żaden wstyd, wiadomo, że nie każdy jest prawiczkiem z kim śpią kobiety i nie każda jest dziewicą z kim śpi chłopak....
Trafisz na "felernego" kolesia i co potem- po co cierpieć!! (więcej...) |
|
|
Jak zbadac nosicielstwo??? (Daria) |
|
|
to raczej Androlog. (więcej...) |
|
|
wyniki badań krwi WR (weneryczne) (linka) |
|
|
Ujemny znaczy ujemny, czyli zero, czyli nie ma antygenu, czyli nie jesteś zarażona. Teoretycznie.
Praktycznie - nawet jeśli jesteś zarażona, nie ma jeszcze antygenu we krwi. Okres inkubacji tej choroby średnio wynosi 3-4 tygodnie, ale może sięgać nawet 3 miesięcy. W tym czasie odczyny kiłowe mogą być już dodatnie, ale mimo zakażenia mogą być jeszcze ujemne. Pojęcia nie mam czemu masz podejrzenie kiły, jeśli Twój partner ma rzeżączkę. O to musisz spytać lekarza, który Cię na te badania skierował.
To inne choroby. Kiłę wywołuje krętek blady, rzeżączkę dwoinka rzeżączki, to inna bajka jest. Ale może lekarz wydumał Ci te badania po objawach chorobowych, nie wiem i nie wyczytam tego z gwiazd, musisz pytać lekarza.
VDRL oznacza, że (jeszcze) nie masz antygenów kiły we krwi, do rzeżączki ma się nijak. (więcej...) |
|
|
choroby weneryczne a cytologia? (nitka) |
|
|
są specjalnie poradnie ktore robia tego typu badania. Sa one darmowe i mozna je robic zupelnie anonimowo. (więcej...) |
|
|
swędząca skórka (jarek) |
|
|
Chorobą weneryczną nie można się zarazić na basenie. Myślę że powinieneś iść do urologa. (więcej...) |
|
|
naczyniaki a choroby weneryczne (bartuś) |
|
|
Witam! Okolo 13 dni temu mialem (nie)przyjemnosc kontaktu z dziewczyna, byl to niezabezpieczony oral z jej strony. 3 dni pozniej rozchorowalem sie na grype (lekka temperatura,bole miesni, powiekszone wezly) troche sie wystraszylem ze to objawy hiv ale skontaktowalem sie ze specjalista i wyszlo ze na hiv to za wczesnie. Poszedlem do doktora, dal mi antybiotyk i kilka dni pozniej zaczelem dostawac czerwone plamki na klatce brzuchu a ostatnio na kciukach, a w raz z tym bardzo wysuszyla mi sie skora. Dermatolog stwierdzil ze sa to naczyniaki niewiadomego pochodzenia i przepisal antybiotyk mupirox. Czy naczyniaki moga byc spowodowane jakas choroba wenyryczna czy moze bardziej prawdopodnobne ze to realcja na antybiotyk?
pozdrawiam!! (więcej...) |
|
|
Czy to kiła? Jak to się leczy? (Hamster) |
|
|
Moim zdaniem powinieneś iść jak najszybciej do urologa. On wszystko Ci powie, co powinieneś zrobić. Jeśli okaże, się, że nie jest to kiła, to musisz iść do dermatologa, bo prawdopodobnie jest to objaw jakiejś choroby skórnej. (więcej...) |
|
|
grzybica pochwy (Marta25) |
|
|
Witam, kiedyś chorowałam na grzybicę pochwy i wiele na temat tej choroby się dowiedziałam ze strony grzybicapochwy.biz.pl. Teraz odczuwam dziwne pieczenie. Czy może być to nawrót choroby? Liczę na to, że znajdą tu jakieś wskazówki (więcej...) |
|
|
objawy chorób wenerycznych (Kinga32@) |
|
|
Mój facet od pewnego czasu drapie się w okolicy krocza, a ja u siebie po kontaktach z nim zauważyłam podobne objawy swędzenia.b Czy to może być choroba weneryczna, jak one się objawiają? (więcej...) |
|
|
testy na choroby weneryczne (Anieszka^) |
|
|
Witam! Planuję ciążę i dużo czytam o chorobach zagrażających dziecku w ciąży. Mam pytanie odnośnie testów na choroby weneryczne np. kiłę i rzeżączkę
czy są jakieś gotowe testy na te choroby, czy to robi się na podstawie badań krwi i moczu. (więcej...) |
|
|
choroby weneryczne (Arletta ) |
|
|
Witam
Jestem nosicielką pewnej choroby wenerycznej i zastanawiam się czy tak choroba może być odziedziczona w przyszłości przez dziecko które urodzę. (więcej...) |

Kiła
Sposobem zarażenia się kiłą jest przejście choroby przez matkę na płód. Zdarza się, że takie maleństwo może urodzić się z ciężkimi powikłaniami oraz wadami układu nerwowego jak i innych narządów.
AIDS
Znamy wiele teorii na temat tego, w jaki sposób wirus zdołał dotrzeć do społeczności homoseksualistów, a potem się rozprzestrzenić. Większość autorytetów jest zdania, że przybył on z Afryki Zachodniej na Haiti, a stamtąd do Stanów Zjednoczonych.
Sepsa
Do podstawowych objawów sepsy możemy zaliczyć podwyższone tętno powyżej 90 uderzeń na minutę, obniżona temperatura ciała poniżej 36 stopni, lub podwyższona powyżej 38, liczba leukocytów we krwi poniżej 4000 komórek w mm3 lub powyżej 12000 komórek w mm3.