Choroby weneryczne

choroby-weneryczne_wiem_o_zdrowiu
  • Forum
  • diabelekFelek, nie ma takiego badania typu "proszę sprawdzić, czy zaraziłem się jakąś chorobą weneryczną". Badania wykonuje się w kierunku konkretnej choroby. Podaj lekarzowi objawy, albo swo...(więcej)
  • badania na choroby weneryczne i hiv wykonasz w KAZDEJ PRZYCHODNI gdzie pobieraja krew (nawet na wiosce zabitej dechami). I tak wysyła się próbki krwi do laboratorium. Badania są tanie (odczyn wass...(więcej)
  • to raczej Androlog. ...(więcej)
  • Ujemny znaczy ujemny, czyli zero, czyli nie ma antygenu, czyli nie jesteś zarażona. Teoretycznie. Praktycznie - nawet jeśli jesteś zarażona, nie ma jeszcze antygenu we krwi. Okres inkubacji tej ...(więcej)
  • są specjalnie poradnie ktore robia tego typu badania. Sa one darmowe i mozna je robic zupelnie anonimowo....(więcej)
  • Chorobą weneryczną nie można się zarazić na basenie. Myślę że powinieneś iść do urologa....(więcej)
  • Witam! Okolo 13 dni temu mialem (nie)przyjemnosc kontaktu z dziewczyna, byl to niezabezpieczony oral z jej strony. 3 dni pozniej rozchorowalem sie na grype (lekka temperatura,bole miesni, powiekszone ...(więcej)
  • Moim zdaniem powinieneś iść jak najszybciej do urologa. On wszystko Ci powie, co powinieneś zrobić. Jeśli okaże, się, że nie jest to kiła, to musisz iść do dermatologa, bo prawdopodobnie j...(więcej)
  • Witam, kiedyś chorowałam na grzybicę pochwy i wiele na temat tej choroby się dowiedziałam ze strony grzybicapochwy.biz.pl. Teraz odczuwam dziwne pieczenie. Czy może być to nawrót choroby? Licz...(więcej)
  • Mój facet od pewnego czasu drapie się w okolicy krocza, a ja u siebie po kontaktach z nim zauważyłam podobne objawy swędzenia.b Czy to może być choroba weneryczna, jak one się objawiają?...(więcej)
  • Witam! Planuję ciążę i dużo czytam o chorobach zagrażających dziecku w ciąży. Mam pytanie odnośnie testów na choroby weneryczne np. kiłę i rzeżączkę czy są jakieś gotowe testy na te ...(więcej)
  • Witam Jestem nosicielką pewnej choroby wenerycznej i zastanawiam się czy tak choroba może być odziedziczona w przyszłości przez dziecko które urodzę. ...(więcej)

Forum -> swędząca skórka

Tytuł:swędząca skórka
Autor:jarek
17.5.2010, 14:22
Witam z dnia na dzien zacząl mnie swedziec penis . Gdy mu sie przyjzalem zobaczylem male czerwone krostki okolo 4 i byl lekko opuchniety , nie uprawiam seksu , wiec nie wiem czym to moze byc spowodowane

Tytuł:swędząca skórka
Autor:piotr
17.5.2010, 14:23
Chorobą weneryczną nie można się zarazić na basenie. Myślę że powinieneś iść do urologa.

Odpowiedz:

Tytuł:
Autor:
Tekst:
Wpisz poprawną odpowiedz
aby wysłać wiadomość
Co jest kwadratowe: koło czy kwadrat?

choroby-weneryczne_ciekawostki

Ciekawostki

Kiła
Sposobem zarażenia się kiłą jest przejście choroby przez matkę na płód. Zdarza się, że takie maleństwo może urodzić się z ciężkimi powikłaniami oraz wadami układu nerwowego jak i innych narządów.

Czy wiesz, że...

AIDS
Znamy wiele teorii na temat tego, w jaki sposób wirus zdołał dotrzeć do społeczności homoseksualistów, a potem się rozprzestrzenić. Większość autorytetów jest zdania, że przybył on z Afryki Zachodniej na Haiti, a stamtąd do Stanów Zjednoczonych.

Polecamy

Sepsa
Do podstawowych objawów sepsy możemy zaliczyć podwyższone tętno powyżej 90 uderzeń na minutę, obniżona temperatura ciała poniżej 36 stopni, lub podwyższona powyżej 38, liczba leukocytów we krwi poniżej 4000 komórek w mm3 lub powyżej 12000 komórek w mm3.

Pyralgina to lek przeciwbólowy i przeciwgorączkowy dostępny w formie tabletek lub saszetek z rozpuszczalnym granulatem. Nazwa międzynarodowa leku to Metamizolum natricum. Producentem leku jest POLPHARMA. Pyralgina to lek niesteroidowy, przeciwzapalny z grupy pochodnych pirazolonu o działaniu przeciwbólowym, przeciwgorączkowym (silniejszym od salicylanów) i przeciwzapalnym. Działa również słabo rozkurczowo na mięśnie gładkie, uspokajająco i przeciwwysiękowo.