| Tytuł: | Badania - choroby weneryczne |
| Autor: | melani c 12.5.2010, 04:52 |
| Interesuje mnie gdzie mozna zrobic sobie badania na wykrycie chorob przenoszonych droga plciowa, wirusa hiv. Niestety nie znalazlam zadnych watkow temu poswieconych. Zaczelam sie nad tym zastanawiac po poznaniu wielu osob z innych krajow, glownie zachodnich gdzie jest normą robienie sobie takich badan. Jestem pewna ze nie jeden moj byly chlopak spal z dziewczyna bez zabezpieczenia, i szczerze mowiac mysle ze u nas nadal jest to temat tabu. Bardzo chetnie zrobilabym sobie takie badania, zeby byc pewna ze wszystko jest ok. Czy takie badania sa platne? Czy mozna je zrobic rowniez za darmo? | |
| Autor: | gola 12.5.2010, 04:52 |
| najlepiej chyba byloby pojsc do gina po skierwoanie,hiv mozna zrobic w ..nie wiem jak to sie nazywa ale sa to badania darmowe. __________________ Klikaj 2 razy dziennie ,codziennie | |
| Autor: | jakaś 12.5.2010, 04:52 |
| badania na choroby weneryczne i hiv wykonasz w KAZDEJ PRZYCHODNI gdzie pobieraja krew (nawet na wiosce zabitej dechami). I tak wysyła się próbki krwi do laboratorium. Badania są tanie (odczyn wassermana (kiła) 4 zł, HIV 1, HIV 2 -12 zł ). Rzeżączkę i rzęsistka można wykryć podczas badania cytologicznego- o to możesz poprosić ginekologa, chociaż większa pewność z badan krwi. Na HPV wyniki są po cytologii. To kretyńskie, że takie badania są tak mało powszechne. To żaden wstyd, wiadomo, że nie każdy jest prawiczkiem z kim śpią kobiety i nie każda jest dziewicą z kim śpi chłopak.... Trafisz na "felernego" kolesia i co potem- po co cierpieć!! | |

Kiła
Sposobem zarażenia się kiłą jest przejście choroby przez matkę na płód. Zdarza się, że takie maleństwo może urodzić się z ciężkimi powikłaniami oraz wadami układu nerwowego jak i innych narządów.
AIDS
Znamy wiele teorii na temat tego, w jaki sposób wirus zdołał dotrzeć do społeczności homoseksualistów, a potem się rozprzestrzenić. Większość autorytetów jest zdania, że przybył on z Afryki Zachodniej na Haiti, a stamtąd do Stanów Zjednoczonych.
Sepsa
Do podstawowych objawów sepsy możemy zaliczyć podwyższone tętno powyżej 90 uderzeń na minutę, obniżona temperatura ciała poniżej 36 stopni, lub podwyższona powyżej 38, liczba leukocytów we krwi poniżej 4000 komórek w mm3 lub powyżej 12000 komórek w mm3.